Dobro došli u našu kompaniju

Dobro došli u našu kompaniju

Tiffany d.o.o.  je porodična kompanija koja se bavi maloprodajom odjeće renomiranih svjetskih brendova u 23 prodavnice širom Bosne i Hercegovine uz više od 170 uposlenika.

Naša vizija

Nastojimo biti lider u maloprodaji u modnoj industriji nudeći najnovije trendove, osnažujući inovacije u prodaji kako bismo pružili potpuno zadovoljstvo kupaca.
Nastojimo biti brižna kompanija za naše poslovne partnere, kupce i zaposlenike, te kompletno naše društvo.

Naša misija

Od naših uposlenika, do kupaca i partnera, radimo kako bi osnažili mnoge na ekspresiju sebe kroz stil. Pružamo širok spektar trenutne mode po veoma pristupačnim cijenama. Privlačimo kupce nudeći jednostavne i prikladne puteve do naših proizvoda visokog kvaliteta. Nastavljamo rasti i postizati dobre poslovne rezultate

posao

Naše vrijednosti

Marljivo radimo i puni smo energije. Potičemo velike ideje, vjerujemo u pokušaje i pogreške. Naša ambicija je napraviti razliku. Stravstveni smo i predani u svemu što radimo i vodimo se interesom i potrebama naših kupaca i okoline.

1986. godine
Osnivanje
Počeci kompanije

Tiffany je počeo sa radom 1986. godine u Banja Luci, kao porodični biznis, sa dvije prodavnice odjeće italijanskih proizvođača. Već tada su kupci mogli odabrati za sebe komade vrhunske kvalitete uz pristupačne cijene, prilagođene tadašnjem tržištu.

1992 – 1997
Ratna dešavanja
Pauza u radu

U periodu 1992-1997 Tiffany je zbog dešavanja u BiH potpunosti prestao sa radom.

1998 – 2010
Nastavak poslovanja
Nastavak u Sarajevu

U periodu 1998. godine nastavljamo sa radom u Sarajevu sa prvom poslovnicom u Privrednom gradu “Skenderija”. Nastavljamo sa našom osnovnom djelatnosti, maloprodajom odjevnih predmeta poznatih italijanskih, njemačkih i švedskih brendova. Uspjeli smo da našim kupcima nastavimo nuditi širok asortiman ženske, muške i dječije odjeće uz pristupačne cijene.

Naš trud i zalaganje kupci su prepoznali, te smo nastavili otvarati nove poslovne jedinice u Sarajevu, Banjaluci, Tuzli, Mostaru i Zenici.

Od 2005. godine asortiman u Tiffany prodavnicama smo proširili sa kućnim tekstilom i ostalim sitnim kućanskim potrepštinama.

2010 – 2020
Lindex, Blukids i Ulla Popken
Franšizno poslovanje

2009. godine Tiffany d.o.o. postaje franšizni partner švedskog modnog brenda Lindex, te već u proljeće 2010. godine otvaramo prvu Lindex prodavnicu u BiH i na Balkanu i to u Importanne Centru u Sarajevu. Ubrzo nakon toga nastavljamo sa širenjem mreže Lindex prodavnica u Sarajevu, Banjaluci, Mostaru, Tuzli i Bijeljini.

Kao jedan od vodećih evropskih maloprodajnih modnih lanaca, Lindex je svoj ugled i prepoznatljivost stekao prvenstveno zahvaljujući nizu kvalitetnih kolekcija ženske i dječje odjeće, iz kojih se osobito ističu one za moderne i trendy žene.

Sa pozitivnim iskustvom u franšiznom načinu poslovanja, u proljeće 2010. godine otvaramo Ulla Popken prodavnice, njemačkog brenda za dame u veličinama od 42 do 62+, a od 2015. godine i prodavnice italijanskog brenda dječije odjeće Blukids, kojeg krase artikli izuzetne kvalitete i izrazito pristupačnih cijena.

U ovom periodu Tiffany d.o.o. broji u prosjeku 150 uposlenih.

2020 – dalje
Tiffany danas

Početkom 2020. godine počinju sa radom Lindex i Ulla Popken online prodavnice sa kojima smo omogućili kupovinu asortimana u čitavoj Bosni i Hercegovini. Od sredine 2021. godine Tiffany i Blukids počinju sa online prodajom.

Tiffany trenutno broji ukupno 23 poslovne jedinice širom Bosne i Hercegovine, od toga 9 Tiffany, 10 Lindex, 2 Ulla Popken i 2 Blukids sa oko 170 uposlenih u svim sektorima poslovanja.

Nastavljamo širiti našu poslovnu mrežu otvaranjem novih podružnica i ulaganjem u nove projekte.

bs_BABS